Over Arend Jan Vlastuin

Het verhaal begint in 2000, wanneer Arend-Jan Vlastuin ICT en Telecom opricht. Op onze ‘Over Ons’-pagina leest u alles over wat ons uniek maakt, voor wie wij werken en hoe wij u kunnen helpen. Hieronder stellen we onze oprichter en innovator Arend Jan graag aan u voor!

ICT en de bouw nauw met elkaar verbonden

Arend Jan is sinds 2000 werkzaam als ondernemer in de ICT-branche. In ruim 21 jaar groeide zijn ICT-bedrijf uit tot een bedrijf met meer dan 2.600 vaste klanten. Arend Jan: “Door de toenemende vraag naar WiFi-oplossingen van installateurs en aannemers voor bouw en verbouwprojecten, richtte ik in 2017 OnbeperktWiFi op. Om OnbeperktWiFi de volle aandacht te kunnen geven, verkocht ik eind 2021 mijn andere ICT-bedrijf”.

Door de komst van smarthome en domotica, is de ICT en de bouw de laatste jaren nauw met elkaar verweven. “Ondertussen ging de automatisering van woningen een nieuwe fase in, waarbij smarthome en domotica steeds meer de standaard werden. Voor de communicatie tussen smarthome/domotica en de bewoners is WiFi vrijwel altijd de basis. Mijn toenmalige ICT-bedrijf werd daardoor steeds vaker door e-installateurs bij bouwprojecten betrokken voor ondersteuning. Maar ik zag dat WiFi vaak te laat in het bouwtraject aan bod kwam, terwijl het belang van een goed WiFi-netwerk steeds essentiëler werd.”

Ook zag Arend Jan dat WiFi-netwerken niet goed werden aangeleverd. “Het kwam vaak voor dat ICT’ers apparatuur slordig monteerden. Daarnaast hebben zij vaak geen of weinig kennis van de gebruikte bouwmaterialen. Terwijl e-installateurs juist geen tot weinig kennis hebben van configuratie en signaalpolarisatie.” Arend Jan is zich daarom gaan specialiseren op zowel configuratievlak als bouwkundige kennis. “Deze disciplines heb ik samengevoegd binnen OnbeperktWiFi. Hierdoor kunnen wij de meest optimale netwerken bieden: nette oplossingen die écht het probleem oplossen, of juist voorkomen.”

Plezier in het werk

Onze manier van werken en verwerken is uniek in de branche. Voor zowel bestaande woningen als woning die worden gebouwd of verbouwd, bieden we perfecte oplossingen. Arend Jan: “In alle gevallen zorgen we ervoor dat u geen apparatuur en bedrading in het zicht hebt. Dat is bij elke woning weer een uitdaging die de nodige improvisatie vereist. Zeker bij bestaande woningen die niet worden verbouwd. Omdat al onze apparatuur bekabeld wordt aangesloten (we maken dus geen gebruik van versterkers), is het vaak een uitdaging om datakabels naar de juiste plekken te trekken. Maar tot nu toe is het altijd gelukt!”

De toekomst van WiFi

“Je ziet dat er de laatste jaren veel vraag is naar WiFi in de tuin”, vertelt Arend Jan. “Mensen gaan meer buiten leven en willen dan dezelfde mogelijkheden hebben als binnen. Daarnaast merken we ook dat er specifiek gevraagd wordt naar goed bereik in de badkamer. De badkamer wordt steeds meer een wellnessruimte. Relaxen in bad met de tablet binnen bereik, is voor veel mensen ultiem ontspannen. De trend is goed bereik in de garage of op de parkeerplek. Nieuwe (elektrische) auto’s krijgen updates via de WiFi, en je kunt diverse zaken aansturen zoals voorverwarmen.”

Ook OnbeperktWiFi zit zeker niet stil. “Wij innoveren mee met de bouw. Is er een nieuwe lijn spots op de markt? Dan zorgen wij dat ons product daarop aangepast is. Een woning moet esthetisch helemaal naar wens gebouwd kunnen worden, zonder dat onze installatie een beperking is.”

Neem contact op

Wilt u meer weten over onze WiFi-oplossingen en hoe wij u kunnen helpen? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder!

TOP