Een betrouwbare WiFi-verbinding voor uw elektrische auto in uw garage of op uw parkeerplaats

Een betrouwbare WiFi-verbinding voor uw elektrische auto in uw garage of op uw parkeerplaats

Heeft u een elektrische auto? Dan weet u als geen ander hoe belangrijk een goede WiFi-verbinding is voor het updaten van uw auto én voor het gebruiken van functionaliteiten. Een sterke en betrouwbare WiFi-verbinding in uw garage of op uw parkeerplaats is daarom essentieel.

Software-updates via WiFi

Elektrische auto’s ontvangen regelmatig via WiFi draadloze software-updates, ook bekend als over-the-air (OTA) updates. Deze updates bevatten bijvoorbeeld nieuwe functies of verbeteringen aan bestaande functies. Een elektrisch voertuig moet zijn verbonden met WiFi óf 4G/5G om de software-updates te kunnen ontvangen. Zo heeft een Tesla auto een stabiele WiFi-verbinding van ten minste drie streepjes nodig voor een snel en probleemloos downloadproces. Er zijn ook autofabrikanten die in de auto’s 4G/5G inbouwen, maar daar moeten vaak abonnementen voor afgesloten worden. Ook is de verbinding vaak trager dan een goede WiFi-verbinding.

WiFi voor laadpalen

Net als veel huishoudelijke apparaten, worden ook de oplaadpalen voor elektrische voertuigen (EV) steeds slimmer. EV-laadstations die aangesloten zijn op een WiFi-netwerk hebben verschillende voordelen, zoals laadplanningen, automatische updates en koppelingen met smartphone-apps. Ook hierbij is het belangrijk dat het laadstation of de laadpaal beschikking heeft over een goede WiFi verbinding.

Een WiFi access point buiten

Voor veel functionaliteiten heeft uw elektrische auto WiFi nodig. Een WiFi access point in de woning is vaak helaas niet voldoende om uw elektrische auto op de oprit, parkeerplaats of garage te bereiken. Dit komt doordat de hoogwaardige isolatieschil en gebruikte bouwmaterialen van nieuwbouwwoningen het WiFi-signaal tegenhouden. Een WiFi-versterker of repeater lost dit probleem niet op, omdat deze het aanwezige signaal gebruiken en er geen goed signaal buiten beschikbaar is. Daarover leest u in dit artikel meer.

Oplossing van OnbeperktWiFi: uitstekend WiFi-netwerk

Heeft u een elektrisch voertuig? Dan is het belangrijk om speciale aandacht te geven aan de WiFi-dekking in de garage en de parkeerplaats, omdat elektrische auto’s gebruik maken van het WiFi-netwerk voor het installeren van noodzakelijke updates. Bij OnbeperktWiFi begrijpen we dit als geen ander. Daarom zorgen wij ervoor dat er ook rondom uw woning voldoende accesspoints zijn, bijvoorbeeld in uw garage, bij de voordeur of op de parkeerplaats. Onze WiFi-netwerken zijn volledig geoptimaliseerd op het gebied van veiligheid én de accesspoints zijn uiteraard geschikt voor alle mogelijke weersomstandigheden.

Hoe kunnen wij u helpen?

Een goed WiFi-bereik in garages en op parkeerplaatsen is essentieel voor elektrische auto’s en laadpalen. Wij helpen u daar graag bij. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.