Naadloze WiFi voor historisch grachtenpand in Amsterdam

Aan de historische Prinsengracht in Amsterdam, bekend om de statige grachtenpanden, stond ons een uitdagende opdracht te wachten. De karakteristieke panden vormen met hun vele hout en recente moderniseringen een hindernis voor een naadloze WiFi-verbinding. In een vijf woonlagen tellend pand – inclusief souterrain – hebben we een perfect werkend WiFi-systeem aangelegd. Zónder afbreuk te doen aan het interieur en de historische structuur.

Oude én nieuw bouwmaterialen

Deze grachtenpanden zijn een uitdaging voor WiFi vanwege de gebruikte materialen. Deze panden bestaan veelal uit hout en houten verdiepingsvloeren. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van Fermacell ondervloeren om contactgeluiden naar de onderliggende verdiepingen te reduceren. Die houden het signaal tegen. Door verbouwingen en moderniseringen is er daarnaast vaak gebruik gemaakt van geïsoleerde voorzetwanden en andere moderne bouwmaterialen die het WiFi-signaal dempen.

Inbouwmodules voor WiFi

Omdat de verbouwing was afgerond toen wij werden ingeschakeld, moesten we op zoek naar innovatieve oplossingen om alle hardware weg te werken. Door onze combinatie van technisch inzicht en creativiteit hebben we gekozen voor inbouwmodules die we plaatsten in het bestaande maatwerkmeubilair en voorzetwanden. Zo hebben we ervoor gezorgd dat de apparatuur onzichtbaar bleven, terwijl de WiFi-verbinding door het gehele pand perfect is.

WiFi in de volledige woning

Het resultaat is een perfecte combinatie van authenticiteit en moderniteit, waarbij de bewoners van dit monumentale pand kunnen genieten van onzichtbare WiFi die past bij hun moderne levensstijl. Elke hoek van de woning, van het souterrain tot de zolder met uitzicht op de gracht, is nu voorzien van WiFi, zonder dat de charme van het historische Amsterdam verloren is gegaan.