Optimale WiFi voor nieuwe rietgedekte villa in Blaricum

In een rustige en luxueuze villawijk in Blaricum bevindt zich een stijlvolle, nieuwe rietgedekte villa, omgeven door een royale tuin. Hoewel de villa prachtig en zorgvuldig ontworpen is, kwamen de bewoners kort na hun intrek voor een onverwachte uitdaging te staan. Het realiseren van een dekkend en stabiel WiFi-signaal in hun nieuwe, goed geïsoleerde woning, bleek complexer dan verwacht.

Een veelvoorkomende uitdaging

We zien dit fenomeen regelmatig terug bij nieuwbouwprojecten waarbij we ná de oplevering worden ingeschakeld. Woningeigenaren verwachten vaak dat de WiFi-oplossingen die door hun internetprovider worden aangeboden – zoals mesh-systemen of signaalversterkers – voldoende moeten zijn. In de praktijk blijkt dit echter zelden het geval. Dit wordt vooral problematisch wanneer essentiële en veelgebruikte kamers, zoals de werkkamers in deze villa, zich op de bovenste verdiepingen bevinden.

Onze oplossing

Uiteraard hebben we ook hier een passende oplossing geboden. We hebben de bestaande situatie in de woning benut door extra databekabeling via loze leidingen aan te leggen. Daarnaast hebben we access points geïnstalleerd op verschillende strategische punten in de villa om een optimaal dekkingsbereik te garanderen. Alle bekabeling en access points zijn vakkundig weggewerkt in het interieur, zodat ze volledig onzichtbaar zijn.