Perfecte WiFi voor samengevoegde vrijstaande woningen met uitbouw en riante tuin

Deze twee vrijstaande woningen – die zo’n 20 meter uit elkaar staan – zijn samengevoegd tot één prachtige en luxe woning middels een uitbouw die de woningen verbindt. Hierdoor is er een riante woning ontstaan waarin de bewoners optimaal kunnen genieten van alle gemakken die de woning biedt. Het integreren van deze woningen brengt verschillende uitdagingen met zich mee, zeker op het gebied van WiFi. Daarom hebben wij de gehele woning, inclusief tuin, voorzien van een volledig geïntegreerd WiFi-netwerk. Uiteraard hebben we alle apparatuur volledig onzichtbaar verwerkt met inbouwmodules in meubelmaatwerk en wanden.

WiFi voor samengevoegde woningen

Het hart van deze woning is het nieuwe middeldeel, waar een prachtige glazen eetkamer is gesitueerd die grenst aan de riante tuin. Waar de ene woning ruimte biedt voor de chique woonkeuken en sfeervolle woonkamer, bevindt zich in de andere woning een fijne werkkamer om thuis te kunnen werken. De riante tuin én het bijgebouw met mancave bieden voldoende ruimte om te ontspannen. Gezien de grootte van de woning, hebben we een volledig self-roaming WiFi-netwerk geïnstalleerd.

Self-roaming netwerk in meubelmaatwerk en wanden

Het self-roaming netwerk zorgt ervoor dat beide woningen, de uitbouw, de riante tuin en het bijgebouw met mancave naadloos met elkaar verbonden zijn. Ongeacht waar de bewoners zich bevinden, hebben ze overal een sterke, stabiele en betrouwbare internetconnectie. Onze netwerken zijn zelf roamend. Dat betekent dat ze continu zoeken naar de beste verbinding voor elk apparaat op het netwerk. Wordt de afstand tussen het verbonden apparaat en een access point groter en de afstand tussen het apparaat en een ander access point kleiner? Dan zorgt ons systeem ervoor dat het apparaat automatisch wordt verbonden met het dichtstbijzijnde access point. Hierdoor hoeven de bewoners niet handmatig over te schakelen als ze vanuit de ene naar de andere woning lopen, of wanneer ze vanuit de mancave naar binnen gaan. Om dit mogelijk te maken hebben we gebruik gemaakt van inbouwmodules in meubelmaatwerk en wanden, waardoor we de apparatuur volledig onzichtbaar konden verwerken.

Hoe kunnen wij u helpen?

Zo kunnen de bewoners genieten van perfecte WiFi in de woonkeuken tijdens het bereiden van maaltijden, in de werkkamer tijdens een belangrijke online vergadering, in de glazen eetkamer tijdens een gezellig familiediner, in de tuin tijdens een zomerse barbecue óf in de mancave tijdens een avondje ontspanning. Bent u ook op zoek naar een oplossing voor uw WiFi-uitdaging in uw woning of tuin? Neem dan contact met ons op.