WiFi voor boerderij uit 1800 in Almelo

Deze authentieke boerderij is recent helemaal gerenoveerd. Kenmerkende details zijn daarbij behouden of hersteld. Dit is bijvoorbeeld te zien bij de eeuwenoude vloer; die is gemoderniseerd met vloerverwarming maar verder in originele staat behouden. Ook zijn de dakpannen uit de 19e eeuw hergebruikt.

Pas na de renovatie werden wij gevraagd voor een oplossing voor het WiFi-probleem. Dit brengt extra uitdagingen met zich mee. Gelukkig is dat voor ons vaak geen probleem! Doordat de boerderij op zandgrond is gebouwd was er onder meer geen kruipruimte. Ook leidingwerk voor de bekabeling nauwelijks aanwezig. Gelukkig hebben we dit kunnen oplossen door de 100 jaar oude dakpannen voorzichtig te verwijderen en de UTP-kabels onder de pannen door te leggen. Zo konden we kabels op de juiste plekken krijgen. Uiteindelijk zijn de access points achter knieschotten, inbouwkasten en muren uit het zicht weggewerkt.

De eigenaar is zeer tevreden met zijn gloednieuwe, overal-werkende WiFi-netwerk. Hij kan nu onder andere zijn beregeningscomputers voor de tuinen draadloos verbinden, iets wat daarvoor niet mogelijk was.