WiFi voor Landgoed Zelle

Het prachtige statige Landgoed Zelle is een monumentaal pand dat wij hebben voorzien van ons WiFi-systeem. Dit landhuis is gebouwd in een tijd waarin gas, water en elektriciteit nog niet als algemene voorziening beschikbaar waren. Laat staan internet. Het pand is daardoor in de loop van de tijd regelmatig aangepast. Zo is er onder andere centrale verwarming aangelegd. Vaak werden dergelijke installaties weggewerkt door middel van ombouwen en leidingkoven. Deze leidingkoven vormden voor ons juist weer een kans om onze UTP-kabels onzichtbaar weg te werken. Zo bleef het pand zo origineel mogelijk.

Tijdens de installatie hiervan demonteren we vakkundig en schadevrij de ombouw en leggen daarna de kabels aan voor ons WiFi-systeem. Na herplaatsing van de ombouw is de kabel onzichtbaar weggewerkt en is alles weer in originele staat.

WiFi-systemen in monumentale panden aanleggen geeft uitdagingen. Zo is er veel regelgeving en de aanleg van bekabeling is vaak moeilijk. Ook de gebruikte bouwmaterialen zijn niet beschikbaar in rekenmodellen en calculatiesoftware. Daardoor zijn het aantal bedrijven dat in deze panden installaties verzorgt beperkt. OnbeperktWiFi heeft veel ervaring met werken in monumenten. Hierdoor weten wij wat er nodig is en welke regels er van toepassing zijn.