De perfecte WiFi-oplossing voor thuiswerken

Werkt u nog (deels) thuis? Dan is een goede en stabiele WiFi-verbinding een vereiste om prettig te kunnen werken. Maar hoe krijgt u nu het beste WiFi-signaal? U kunt een poging doen om door middel van een nieuwe router, mesh systeem of WiFi-versterker beter internet te krijgen. Echter zien we vaak in de praktijk dat deze oplossingen helemaal niet zo goed werken als beloofd. Bij OnbeperktWiFi.nl bouwen we een WiFi-netwerk waarop u kunt vertrouwen. We leggen graag uit hoe dat werkt.

Waarom WiFi versterkers niet voldoen

Een WiFi-versterker wordt vaak gebruikt om een groter bereik thuis te krijgen. Zo’n apparaat versterkt immers het signaal, toch? Helaas is dat niet het geval. Wanneer u een WiFi-versterker plaatst op een plek bij uw thuis waar het signaal al niet sterk is, dan zal het apparaat het zwakke signaal verder doorgeven. Het signaal wordt dus in principe wel verlengd, maar de kwaliteit wordt niet beter. Het kan dus zo zijn dat u op uw mobiel drie streepjes ziet staan, maar dat u ervaart dat de WiFi nog steeds niet naar behoren werkt. En dat maakt thuiswerken lastig.

Hoe zit het dan met andere systemen?

Er zijn nog twee andere mogelijkheden om uw WiFi in uw woning te versterken, namelijk:

  • PowerLine (officeel EoP / Ethernet over Power)
  • Mesh systeem

Wanneer u voor de eerste methode kiest gaat dat via een zogenaamde EoP-verbinding. Simpel gezegd: het internetsignaal komt dan uit het stopcontact. Hierbij worden er twee modules die de elektra bekabeling in een pand gebruiken om met elkaar te communiceren. Wat veel mensen denken is dat deze methode draadloos is, dit is dus echter niet zo. Nadeel van deze manier is dat het een hele fragiele WiFi-verbinding creëert. In de praktijk blijkt namelijk dat 90% van de poweradapters regelmatig opnieuw opgestart moet worden vanwege storingen. Ook deze methode werkt dus niet vlekkeloos.

Daarnaast zien we vaak dat de grote partijen mesh systemen aanbieden. Op papier klinkt deze methode heel interessant, maar in de praktijk heeft ook dit systeem grote nadelen. Een mesh systeem is een methode waarbij er minstens drie apparaten (oftewel mesh-points) draadloos met elkaar verbonden zijn. Doordat deze in het huis zijn verspreid wordt er een onzichtbare driehoek gevormd die zorgt voor een beter signaal. Dit is een beter signaal dan bij een WiFi-versterker. Dit wordt dan ook vaak gezien als dé oplossing.

Toch halen we nog regelmatig deze dure systemen weg bij veel van onze klanten. Waarom? Het is nog steeds een draadloos systeem. En het draadloze signaal gaat nog steeds lastig door bouwmaterialen als staal, glas, isolatie en beton. Ook kost de communicatie tussen de apparaten veel energie, wat zorgt voor vertraging en storingen.

Dé oplossing voor een sterk en stabiel WiFi-signaal

Om tot een oplossing te komen, moeten we eerst het probleem weten. Dat is zoals eerder gezegd vaak het bouwmateriaal van de woning, oftewel: wanden, vloeren, glas of isolatie van een woning. Deze verhinderen het WiFi-signaal en maken het zwakker. De oplossing is dus om op juiste plaatsen acces points te installeren. Deze acces points hebben een directe verbinding met uw router via een datakabel. Zo komt het WiFi-signaal dus direct van de bron. Dit creëert één groot WiFi-netwerk in uw woning. Want de access points werken samen en zorgen dat uw apparatuur altijd verbonden is met het juiste access point. De overschakeling gaat vanzelf, daar merkt u niets van. Op deze manier heeft u altijd perfect bereik tijdens het thuiswerken.

Wilt u ook altijd een perfect werkende WiFi-verbinding tijdens het thuiswerken?

Wij begrijpen dat u door alle lastige termen en vakjargon nog steeds niet concreet weet wat nu het beste werkt. Zo belooft immers elk WiFi-bedrijf gouden bergen. En bij het ene bedrijf is het weer anders dan bij de andere. Wij garanderen u dat draadloze systemen altijd minder goed werken dan een systeem met een kabelverbinding. OnbeperktWiFi.nl heeft de kennis en expertise om uw luxe woning te voorzien van volledig dekkend WiFi-netwerk wat ook nog eens volledig uit het zicht gemonteerd wordt. Zo heeft u altijd goed werkende WiFi. Gegarandeerd. Neem contact met ons op voor meer informatie over WiFi-oplossingen voor het thuiswerken.