Alle domotica aangesloten op WiFi in woning in Ederveen

Deze luxe woning in Ederveen heeft alles gekoppeld met het WiFi-netwerk. Denk aan de domotica, het alarmsysteem, camerabeveiliging, thermostaten en de robotstofzuiger. Zelfs de deurcilinders werken via het WiFi-netwerk. Als de bewoners niet zeker meer weten of ze de deur wel op slot hebben gedaan, kunnen ze dit alsnog doen door een simpele klik op hun telefoon. Ook kunnen ze met hun telefoon de deur openen als ze een gast binnen willen laten of als ze de pakketbezorger toelaten om het pakketje in de gang te zetten. Doet de pakketbezorger vervolgens de deur dicht? Dan gaat meteen het slot er weer op.

Ook zijn de rookmelders aangesloten op het WiFi-netwerk. Als de rookmelders rookontwikkeling constateren, gaat niet alleen het alarm af zodat de mensen binnen gewaarschuwd worden. Ook krijgen de bewoners meteen een melding op hun telefoon. Dit zorgt ervoor dat de bewoners direct actie kunnen ondernemen bij brand, ook als zij niet thuis zijn.

Daarnaast kunnen ze WiFi bellen via 4G én 5G. In de lente breiden we het WiFi-netwerk uit en wordt de tuin omgetoverd tot een smartgarden. Dit betekent dat onder andere de maairobot en beregening met het WiFi-netwerk geïntegreerd worden.