Hoe krijgt u het beste WiFi-signaal?

Wifi signaal

Natuurlijk wilt u het beste WiFi-signaal in en rond uw woning. Want niets is zo vervelend als een WiFi-verbinding die steeds wegvalt. Maar hoe krijgt u nu het beste WiFi-signaal? Waarschijnlijk denkt u in eerste instantie aan een WiFi versterker of trekken de vele radio- en tv-commercials over een snelle WiFi-verbinding via EoP of Mesh uw aandacht. Maar is dit inderdaad de juiste oplossing? Wij leggen in dit blog de verschillen uit tussen de oplossingen die er zijn.

WiFi versterkers

Een WiFi-versterker (officieel WiFi-repeater of WiFi-range extender), is een apparaat dat WiFi-signaal ontvangt van een access point en een nieuw WiFi-signaal uitzendt. Een WiFi versterker lijkt een goede oplossing voor slecht bereik. Want zo’n apparaat versterkt immers het signaal, toch? Toch niet. Want stel dat u de versterker op de verdieping plaatst waar het signaal zwak is. Dan gaat het apparaat een signaal, dat al zwak is, verder doorgeven. Het signaal wordt niet beter van kwaliteit. Daarom ziet u wel het volle aantal streepjes bereik op uw smartphone maar zult u ervaren dat internet nog steeds traag werkt.

Daarnaast zorgt elke versterker uiteindelijk alleen maar voor meer vertraging en verstoring, omdat alle communicatie via de versterkers loopt in plaats van rechtstreeks met het access point. Lees hier meer over WiFi versterkers.

PowerLine (officeel EoP / Ethernet over Power)

Een andere mogelijkheid die er is om uw WiFi te versterken, is via een EoP-verbinding. Dit bestaat uit minimaal twee modules die de elektra bekabeling in een pand gebruiken om met elkaar te communiceren. Simpel gezegd: het internetsignaal komt uit het stopcontact. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit dus niet draadloos, maar wordt er gebruik gemaakt van bestaande elektra bekabeling.

Helaas heeft EoP nadelige gevolgen op de snelheid van het WiFi-signaal, omdat het erg gevoelig en daarmee onstabiel is. Maar liefst 90% van de poweradapters moet vaak opnieuw gestart worden vanwege storingen! Daarom is ook dit niet de juiste oplossing wanneer u uw WiFi-signaal wilt verbeteren.

Mesh systeem

Op dit moment bieden veel grote, bekende bedrijven WiFi via mesh systemen aan. Ook dit klinkt super interessant, maar heeft grote nadelen. Een mesh systeem is een systeem waarbij officieel minimaal 3 apparaten (mesh-points) draadloos met elkaar verbonden zijn. Deze 3 of meer apparaten vormen een driehoek of een veelhoek qua verbinding. Dit zorgt voor een stabielere verbinding dan bij een versterker. Daarom zien veel mensen dit als dé oplossing.

Toch demonteren wij wekelijks dure mesh-systemen bij veel klanten. Hoe dit kan? Het blijft een draadloos systeem, dat technisch onmogelijk op kan tegen hedendaagse bouwmaterialen zoals beton, staal, glas, keramiek, isolatie enzovoorts. Daarnaast kost het communiceren tussen de apparaten zoveel energie, dat het alsnog veel vertraging en verstoring oplevert.

De enige juiste oplossing om een sterk WiFi-signaal te garanderen

Maar wat is dan wél de juiste oplossing voor een sterk WiFi-signaal? Het antwoord hierop begint bij het zoeken naar de oorzaak van de WiFi problemen. Meestal ligt de oorzaak bij de wanden, vloeren, het glas, keramiek of isolatie van de woning. Deze houden het WiFi-signaal tegen. En dan is het belangrijk dat er op de juiste punten access points aangebracht worden. Access points staan in verbinding met de router via een datakabel. Hierdoor ontstaat één groot wifi-netwerk in en rond de woning met perfect ontvangst op elke plek.

Met deze oplossing zijn signaal problemen verleden tijd. Daarnaast is het voordeel van zo’n netwerk dat het volledig dekkend is. U hoeft nooit over te schakelen van WiFi-netwerk als u naar een andere ruimte binnen uw woning of tuin loopt. Dit regelt ons netwerk namelijk automatisch.

OnbeperktWiFi.nl garandeert een uitstekende WiFi-verbinding

Wij begrijpen het als u door de bomen het bos niet meer ziet. Zo zijn er veel bedrijven met veel beloftes. Het ene bedrijf zegt dat het ene werkt, het andere bedrijf het andere. Toch kunt u er van ons op aan dat draadloze systemen simpelweg niet goed genoeg werken. Wij hebben de juiste kennis in huis en zijn gespecialiseerd in het analyseren van luxe woningen voor de aanleg van volledig dekkende WiFi-netwerken. Zo heeft u altijd WiFi. Gegarandeerd. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.